workshops/teambuilding

iedereen kan creatief en innovatief zijn

Creativiteit is hot. Innovatie is nog veel hotter. Politici, wetenschappers en economen zijn ervan overtuigd dat onze toekomstige welvaart ervan afhangt. Maar hoe bereiken we dat eigenlijk? Moet elk bedrijf naarstig op zoek naar de gouden werknemer die hét briljante idee in pacht heeft? Of schuilt er in elk van ons het vermogen om creatief en innoverend te zijn? Jawel, het zit de homo sapiens sapiens in de genen.

 

In deze workshop gaan we aan de slag met een combinatie van technieken van bekende innovatie-experts en kunstkenners om te ontdekken welke fundamentele overtuigingen en gedragingen nodig zijn om ons aangeboren creatieve talent aan de praat te krijgen en ontwikkelen we stap voor stap het teammilieu waarin deze vernieuwende talenten tot innovatie leiden. 

3D-denken als katalysator van innovatie

Geen activiteit simuleert en stimuleert beter het 3D-denken als zelf 3D maken. Het 3D-printen, hoewel nog in de kinderschoenen, is daarenboven een zeer interessante techniek die de potentie heeft grote verbeteringen te kunnen aanbrengen in meerdere sectoren van onze maatschappij: van productie en consumptie tot medische wetenschap, bij noodhulp in rampgebieden en zélfs voor het mogelijk maken van bewoning op andere planeten. U kan het zo gek niet bedenken of het wordt al onderzocht met veelbelovende resultaten tot gevolg.

 

Natuurlijk nemen we ook het 3D in onze eigen twee handen. Met behulp van de 3D-pen maken we enkele speelse objecten die de onuitwisbare indruk achterlaten dat een wereld van mogelijkheden open ligt. 

 

Tijd om ze te grijpen.

 

Het verloop van de workshop kan samengesteld worden met elke combinatie van uw keuze. U kan kiezen uit volgende activiteiten:

 

Slideshows

 

 -3D-printing nu en morgen 

Duur: 30 min

 

De grote kracht van 3D-printing bevindt zich in de belofte tot veranderen en vooral verduurzamen van ons economisch systeem. 3D-printing is maken wat nodig is, in de vorm die nodig is, wanneer het nodig is. Dat is van toepassing op alle lagen van ons maatschappelijk systeem. Ontdek in deze slideshow de mogelijkheden van 3D-printing vandaag, maar ook beloftevolle onderzoeken die u zelfs in uw wildste dromen niet verwachtte. 

 

-Hoe 3D-printen vandaag al het verschil maakt 

Duur: 10 min

 

Bij EcoCrea bieden we het 3D-printen niet alleen aan onze klanten aan. We gebruiken de printer voor het ontwikkelen van produkten die nog niet in milieuvriendelijke vorm op de markt zijn, voor het printen van tools die bij leveranciers niet voorradig zijn en om in te spelen op creatieve hypes wanneer die opgang maken. In deze slideshow nemen we u mee in onze werking en tonen we u hoe de 3D-printer vandaag al een substantieel verschil maakt.

 

3D in eigen handen met de 3D-pen

Geometrische figuren (freestyle techniek)

Duur: 10 min

Proeven hoe verrassend gemakkelijk en veelzijdig 3D is.

Visitekaartjeshouder (techniek opgebouwd 3D)

Duur: 25 min

Snel, praktisch en toch sterk gepersonaliseerd maken wat nodig is.

Kunstig kopje met schotel (techniek freestyle met mal)

Duur: 45 min

Elk voorwerp kan een mal zijn. In een wip ontwikkelt u het prototype van een interessante vernieuwing.

Volledige workshop voor volwassenen (technieken opgebouwd 3D en freestyle)

Duur: 3 u

Ontwikkel het volledige gamma aan vaardigheden.