nieuws

4/7/2018 We voegden het nieuwe onderdeel "Upcyclen op kantoor" toe met waardevolle tips en ideeën voor een circulaire werkwijze. 

15/4/2018 Wist u dat we op heel veel manieren ons papier een tweede leven geven? We versnijden bijvoorbeeld eenzijdig geprint papier tot kleine velletjes die in de plaatselijke horeca gebruikt worden om bestellingen op te schrijven.

23/3/2018 Zoekt u nog meer duurzame kantoorartikelen? Dan vindt u op deze site alvast een wegwijzer. Hij is samengesteld en wordt beheerd door Bosta, de beroepsfederatie van de fabrikanten / invoerders en distributeurs van schoolbenodigdheden en kantoor-artikelen en papierwaren (Belgian Office and Stationery Trade Association, www.bosta.org).

De selectie van producten en fabrikanten is niet gebaseerd op commerciële belangen. Enkel aanbieders die certificaten kunnen voorleggen zoals Blaue Engel, FSC®, PEFC™, 

Nordic Swan, NF Afnor, Energy Star, Österreichische Umweltzeichen, EU Ecolabel en Cradle to Cradle komen in aanmerking om hun producten op deze website te plaatsen. Hoewel kleine, lokale producenten zo uit de boot vallen, is het een waardevolle leidraad bij uw keuze. https://responsible-office.be/nl 

7/2/2018 In zijn YouTube stream 'To Manage or not to manage" maakt innovatie-expertJef Staes je in een notedop wegwijs hoe een succesvol team er vandaag uitziet. Een aanrader! 

1/12/2017 Creativiteit is hot. Innovatie is nog veel hotter. Politici, wetenschappers en economen zijn ervan overtuigd dat onze toekomstige welvaart ervan afhangt. Maar hoe bereiken we dat eigenlijk? Moet elk bedrijf naarstig op zoek naar de gouden werknemer die hét briljante idee in pacht heeft? Of schuilt er in elk van ons het vermogen om creatief en innoverend te zijn? Jawel, het zit de homo sapiens sapiens in de genen.  

In de workshop "Iedereen kan creatief en innoverend zijn" gaan we aan de slag met een combinatie van technieken van bekende innovatie-experts en kunstkenners om te ontdekken welke fundamentele overtuigingen en gedragingen nodig zijn om ons aangeboren creatieve talent aan de praat te krijgen en ontwikkelen we stap voor stap het teammilieu waarin deze vernieuwende talenten tot innovatie leiden. Beschikbaar vanaf 1/1/2018.

15/10/2017 3D-denken is een manier van denken waarbij een probleem vanuit meerdere hoeken of aspecten bekeken wordt, op een manier die verder of dieper gaat dan gewoonlijk en op deze manier tot een innovatiever resultaat leidt. 

Geen activiteit simuleert en stimuleert beter het 3D-denken als zelf 3D maken. In onze workshop "3D-denken als katalysator van innovatie" tonen we je de mogelijkheden en potentie van 3D-printen. Natuurlijk nemen we ook het 3D in onze eigen twee handen. Met behulp van de 3D-pen maken we enkele speelse objecten die de onuitwisbare indruk achterlaten dat een wereld van mogelijkheden open ligt.