makerspace


Een klein appartementje? Geen zin in rommel? Dat hoeft je niet meer tegen te houden om creatief los te gaan. Je komt er gewoon voor naar EcoCrea. Er staan allerlei materialen tot je beschikking: van papiersnijder over boormachine tot ponsen, verf, lijm en textielverf en allerlei recyclagematerialen. Al het andere dat je nodig hebt, haal je gewoon uit de winkel. Voor inspiratie kan je terecht bij onze kant en klare ideeën, in onze boekenhoek en ook de website is een schatkamer aan ideeën en how to's.  

Je kan daarnaast de makerspace huren voor creatieve feestjes.

De 3D-pen met biologisch afbreekbare plastic PLA ligt klaar voor gebruik en ook een pyrograveerpen is altijd beschikbaar.

Voor wie graag nog digitaler creatief wil zijn, is er onze ZMorph 3D-printer die we laten printen met biologisch afbreekbare plastic. Op termijn zullen ook lasercutten, frezen en graveren tot de mogelijkheden behoren, want de ZMorph is een echte desktop factory. 


Je vindt in onze kasten volgende materialen: hobbylijm/houtlijm/lijmstiften, 3D-pen, pyrograveerpen, schroef-boormachine, schroevendraaierset met tang en kniptang, rolmeter, klem, hobbymes, scharen, potloden, stiften, prikpen met prikmat, 3 latten (20, 30 en 40 cm), geodriehoek, gom, 6 verschillende ponsen, verf, textielverf, waskrijt voor textiel, penselen, stempels en spons. Metalen lat van 1 m, een templater en onze stapelsnijder voor papier beschikbaar op vraag.  Daarnaast stellen we een hele verzameling recyclagematerialen ter beschikking: enkel- en dubbellaags karton in verschillende formaten,, gebruikte kartonnen dozen, eierdoosjes, kartonnen rolletjes, kurken stoppen, sokken (voor sokpoppen, resten textiel en linten, natuurlijke materialen, ... Alle andere materialen die je nodig hebt, zijn te koop in de winkel.

 

Begeleiding door ouders is verplicht. Kinderen kunnen pas alleen naar de makerspace komen wanneer zij oud genoeg zijn om zelf hun plan te trekken tijdens het maken, zelf af te rekenen en daarna alleen naar huis te gaan wanneer zij klaar zijn met hun project.

 

Prijs: € 10,00 per persoon per dagdeel.

Vrij toegankelijk tijdens de openingsuren.